Ik ben huurder Ik ben woningzoekende Over WOONBEDRIJF, Vestide
Locatie: Over Woonbedrijf, Vestide    Nieuws en archief

Nieuws en archief

 
AA

Eerste bewoners SPACE-S hebben de sleutel

SPACE-S is misschien wel de meest vernieuwende wijk van dit moment. Want bewoners werken al vanaf het begin mee aan de buurt: van het ontwerp tot aan de manier van samen leven. Veel studenten pakten hun kans om aan dit bijzondere project mee te doen. Op maandag 21 november was het zover: de eerste bewoners kregen de sleutel!

402 woningen op SPACE-S

Er komen 402 woningen op SPACE-S, verspreid over 7 woongebouwen. Het eerste blok is al klaar, het laatste blok is pas in maart 2017 klaar. De bouw gaat dus in volle gang door, terwijl de eerste bewoners al aan het klussen zijn in hun splinternieuwe woning. De komende maanden verhuizen steeds meer bewoners naar SPACE-S.

De eerste bewoners

Voordat de bewoners het huurcontract tekenen, krijgen ze in de woning uitleg over hoe alles werkt. Daarna tekenen ze het huurcontract en krijgen ze dan echt de sleutel van hun woning! We zagen op de eerste dag blije gezichten, bubbels om te proosten en zelfs al potten verf voorbij komen.

Woningen op SPACE-S

Studentenkamers, studentenstudio’s, appartementen, lofts, woon- en werkcombinaties en woningen voor begeleid wonen. SPACE-S heeft het allemaal. En dat niet alleen, er zijn ook gezamenlijke ruimtes, groene hofjes, daktuinen en gedeelde wasmachines.

Dat is het resultaat van de jarenlange samenwerking met toekomstig bewoners. Die samenwerking wordt beloond! Want op SPACE-S telt niet je inschrijftijd, maar je betrokkenheid. Die meten we in Matspunten. Alleen met Matspunten kun je een woning reserveren op SPACE-S.

Zijn er nog kamers en studio’s?

Alles woningen zijn verhuurd, maar er komen nog wel woningen vrij omdat sommige mensen toch niet op SPACE-S gaan wonen. Er komen dus nog studio’s en kamers vrij. Die publiceren we dan een week op de website van SPACE-S en iedereen met minimaal 2 Matspunten mag er dan op reageren.

Meer weten?

Website SPACE-S
Facebook SPACE-S

Geplaatst op: 22 november 2016« vorige
volgende »